RTEÜ'lü akademisyenin patent başarısı
18.10.2024 - 16:03Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) akademisyenlerinden Prof. Dr. Ercüment Yüzüak'ın buluşu, patent almayı başardı.
- 2
- 0
- 1249
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) akademisyenlerinden Prof. Dr. Ercüment Yüzüak'ın buluşu, patent almayı başardı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) görevli öğretim üyelerinin, alzheimer tedavisi için geliştirdiği buluş, patent tescili aldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) akademisyenlerinin çalışması patent tescili aldı.
Türk Patent ve Marka Kurumu’na 2023 yılında, yerli ve yabancı 16 bin 433 patent, 3 bin 400 faydalı model, 183 bin 149 marka ve 58 bin 76 tasarım olmak üzere toplam 261 bin 58 başvuru yapıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) görevli akademisyenlerin buluşu, patent tescili aldı.
Bursa’da 47 yıldır eczacılık yapan Nazif Kara ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, korona virüse karşı yüzde 99 etkili burun spreyi geliştirdi.
Kocaeli Üniversitesi ile Çin'deki partnerler ortaklığında hazırlanan proje kapsamında geliştirilen antikorla ilişkili iki molekülün, Kovid-19 etkeni SARS-CoV-2 ve mevsimsel koronavirüslere karşı etkin olduğu belirlendi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) akademisyenlerinden Öğr. Üyesi Doç. Dr. Şenol Bayraktar'ın buluşu, patent tescili aldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) görevli 7 akademisyenin buluşu, patent almayı başardı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) görevli iki öğretim üyesinin çalışması patent aldı.
Akdeniz ülkelerinde sık görülen genetik hastalık Ailevi Akdeniz Ateşi'nin hızlı teşhisine odaklanan Türk bilim insanları, yarım saatte sonuç veren bir teknoloji geliştirdi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğretim üyeleri tarafından kalp damar tıkanıklıkları ile ritim bozukluklarının tedavisi için 20 bin TL'ye ithal edilen tek kullanımlık tıbbi malzemeyi yarı fiyatına ürettiler.
Prof. Dr. Arslan, "5G dijital dünya bileşenleri açısından bir emekleme dönemi olarak görülebilir, ya da bir film fragmanı. 6G ise belli bir olgunlaşma ile filmin sinemadaki gösterimi olacak şeklinde örneklendirilebilir." dedi.
Üretip patentini aldığı kapsül ballar ile adından söz ettiren Rizeli girişimci Habib Koçal, yeni bir buluşa imza attı.
TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencisi Saniye Beyza Bozoğlan, Teknoloji Transfer Merkezi ile ortaklaşa arı kozalarından elde ettiği arı ipeğinden kolajen etkisi bulunan yara iyileştirici ve cilt yenileyici krem üretti. Medikal ve kozmetik sektöründe kullanılacak ürün için ulusal ve uluslararası alanda patent başvurusunda bulunduklarını açıklayan KTÜ Teknoloji Transfer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız, “Arı ipeği kullanılarak üretilen ilk ürün oldu. Nemlendirici, losyon, dudak balsamı ve kırışıklık giderici olarak değişik formülasyonları da var” dedi.
DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde en çok patent başvurusu yapılan Rize’de açılacak Dijitalpark Teknokent, teknoloji geliştirme bölgesi ile kentte patent sayısının arttırılması hedefleniyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman “Kişiler patent aldıkları ürünleri sanayiye dönüştürmek, ticarileştirmek işini bu bölgelerde yapacaklar. Üniversitemiz içerisinde kurulacak teknoloji geliştirme bölgesi ile ilimizdeki patent başvurularının sayısı artacaktır” dedi.